Let a hledání bydlení na Khao San v Bangkoku (22.2. – 23.2.2009)

Na začátku je ještě třeba maličko pomluvit Mnichovské Štrausovo letiště. Terminál 1, ze kterého jsme odlétali, působil špinavě a opuštěně. Nejhorší naše překvapení nastalo, když jsme se nechali odbavit a prošli celní kontrolou. V bezcelní zóně byl pouze jeden předražený obchod s hnusným jídlem a dva obchody s parfémy, čokoládou a alkoholem. Poslední jmenované jsme díky dlouhému čekání řádně využili. Dobrá rada – do bezcelního prostoru vstupujte až na poslední možnou chvíli.

Let s Emirates do Dubaje začal velmi příjemně s usměvavými letuškami a letušáky. Každý jsme měli vlastní telku s asi 5 televizními a 10 radiovými kanály. Mimo jiné byly k dispozici přímé přenosy z kamer na čumáku a pod trupem letadla a samozřejmě informace o rychlosti a poloze letu. Krásný bonbónek letu přišel v podobě 5ti chodového menu s možností výběru hlavního chodu. Telecí bylo famózní – mnohé kamenné restaurace by se mohli učit.

V Dubaji nás přivítalo v půl sedmé ráno příjemných 22°C a krásné letiště. Kromě chvilkové Otíkovi paniky, že ztratil Peťu, která se vydala v dál hledat kuřáckou místnost, se tu nic zápisu-hodného nestalo.

Let do Bangkoku, také cca 6 hoin byl ještě větším ptákem. Tentokrát jsme seděli uprostřed mez uličkami (všichni 4) a po každé straně za uličkou byly ještě 3 sedačky. Telka byla ještě větší, a kromě síťových a jiných her bylo k dispozici pro každého asi 100 filmů dle vlastního výběru. Fungovalo to 100% – nikdo nezlobil. Menu mělo opět 5 chodů, nicméně hlavní chod, nezávisle od výběru, byl pěkně hnusný. Nu což, i Emirates se někdy utne.

Na novém Bangkockém letišti jsme bez větších problémů vstoupili (pouze Otík zase asi vypadal nedůvěryhodně, když při vyzvedávání báglů byl legitimován místním zřízencem – asi se jim nezdálo, když si takový střízlík nakládá sám 4 velké baťohy) do země a taxíkem vyrazili do meky Baťůžkářů – Khao San. Ubytko jsme našli hned na druhý pokus přímo na Khao San za 380 B na pokoj a noc. Bylo cca 8 večer a tak jsme měli dostatek času vyrazit ochutnat místní speciality ve formě špízů. Nudlí, čerstvého ovoce a banánové palačinky.

Taxi z letiště 400B + 50B mýtné za dálnici

Ubyto s větrákem na Khao San 350B/pokoj/noc

Ceny špízů u stánků 10B (stejně jako před 4 roky) J

Záložka pro trvalý odkaz.

Facebook comments:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>