Snowborďáci z GPSC

I když si to Brady nepamatoval, na Jožkově Květinovém plese vznikla idea zrealizovat GPCS Snowboardový camp. Jinak řečeno s Bradyovci jsme se dohodli, že na chvilku opustíme prkénka dvě a obě nohy tréningově spojíme prknem jedním – snowboardovým. Lůca se jako statná organizátorka nedala zahanbit a na víkend 12.-13. března nám sehnala luxusní ubytování na chatě Terezka ve Vítkovicích.

Po lahhvince vína, zaslouženém spánku a fantastické snídani s ftipnou paní kuchařkou jsme vyrazili na svah.

Ze začátku se vše vyvíjelo slibně. Z dohodnutého instruktora se vyklubala sličná instruktorka Zuzka. Špatné zprávy dorazili však hned v zápětí. Jemně vypadající slečna, nám s klidným hlasem a povytaženým obočím oznámila „… no co vám budu nalhávat, ústa si nabijete všichni, a to hned u výjezdu ze sedačky …“. Pravda, nácvik sesedání jsme dělali na mírném kopečku (spíš rovině) a spadli jsme víceméně všichni, ale tak upřímná být zase nemusela.

Sranda začala hned při nastupování na lanovku. Frontu nadržených lyžařů jsme zablokovali hned za turnikety, když jsme si neuměle a hlavně zdlouhavě začli prkna přivazovat k noze. V té chvíli jsme se v duchu omlouval všem snowborďákům, které jsem při lyžování pravidelně obviňoval ze zdržování a zaclánění. Jen co jsme odskákali pár kroků, čekal nás další špek – nástup na lanovku.

Honzík frajerským přískokem nastoupil na pás, který vás popoveze posledních pár metrů před nasednutím na sedačku. Přískok byl asi však razantní až moc, jelikož následovalo podklouznutí volné nohy a krásná odpíchnutá zádíčka, která si vynutila zastavení celého vleku :-). Po pár pokusech se mi podařilo dostat zpět na nohy a dokonce i nasednout. O pár minut později se však obrovskou rychlostí začal blížit další problém. Sesedání ! Holky to měly o ždibec lehčí. Jeli o dvě sedačky před námi, a kromě toho že jsou samozřejmě od přírody šikovnější, si sebou vezly tetu instruktorku v učitelské bundě. Teta zapískala na vlekaře, mávla a vlek rázem zpomalil na desetinovou rychlost a děvčata ladně zklouzala ze sedačky. Pokud myslíte, že i pro nás byla lanovka ponechána zpomalená, mýlíte se. přes veškeré naše halekání se lanovka rozjela na plné pecky. S Bradym jsme však nezpanikařili a ze záložních tanečních triků jsme vytáhli parádní parakotoul s dojezdem po břiše :-). Alespoň tak jsme se naše neřízené držkopády snažili maskovat před našimi děvčaty s instruktorkou, která ladně postávala nad našimi ve sněhu zkroucenými těly.

Se slečnou instruktorkou jsme strávili celkem 4 hodinky, v průběhu kterých jsme se věnovali škrábání kopce špičkami i patami, poloze frontsideového i backsideového padajícího listu, smýkaným obloukům a dlouhým i krátkým řezaným obloukům. Byly to opravdu plodné 4 hoďky, jelikož po jejich skončení jsme kromě zcala dokonalého závodního stylu disponovali i 14 modřinami v okolí kolen, dvěma naraženými kostrčemi a jedním naraženým zápěstím.

Sladkou odměnou, nám kromě fantastiské kuchyně byla i vířivka a saunička. Mňam.

V neděli jsme ještě trochu procvičili oblouky, drobně doplnili už tak dost širokou sbírku modřin a vyrazili k domovu. Co dodat, některým se snowboard zalíbil víc, jiným méně. Já patřím spíš do té první skupiny, avšak k tomu, abych si na jednom prkně užil stejně jako na dvou, mi ještě čeká dost modřin :-).

JJ

Kde se odehrával snowboardový GPSC camp
Chata Tereza
Fotogalerie

Záložka pro trvalý odkaz.

Facebook comments:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>