Začátek druhé GPSC předvánoční číše vína se nám maličko protáhl. Ačkoli se nám ji však nepodařilo uspořádat před vánoci, i tak byla zařazena do tradiční série předvánočních číší vína a kulinářských zážitků. Tentokrát se Zdenička rozhodla po dlouhém několika večerním studiu připravit ochutnávku domácích paštik. Na přípravu, kromě sposty masa, jater, králíků, srn a podobné havěti padl jeden standardní mixér, jeden ponorný mixér a jeden fungl nový kuchyňský robot. Ten vydržel pod Zdeniččiným vedením v provozu pouhých několik málo hodin. Zkrátka kuchyňský masakr delikatesní paštikou :-).
Pašťiček Zdenička připravila celkem 8 druhů. Vzhledem k gurmánské náročnosti se nám však podařilo ohodnotit pouze první čtyři. Výtězem večera se stala králičí paštička v těsném závěsu se umístila srnčí. Byl to lítý boj jemně decentní králičí chuti s výraznou zvěřinovou.
Jak je na tradiční předvánoční číši vína tradiční, dorazil i předvánoční tajný ježíšek/santa/dědo mráz. Dárečky byly jako vždy veselé. Mezi nejlepší úlovky patřilo mikrobalení psího žrádla, které bylo již prošlé. Z hlediska módního nejvíce zaujal Boratův knír a koupací oděv. Škoda, že si jej jeho nová držitelka Verí nechtěla vyzkoušet. Nejhezčí dárek však v podobě nových účastníků GPSC akcí zprostředkoval Džouns v podobě Štefi a Sofi.
Kulinářským zážitkům zdar a těm GPSC zvlášť.
JJ
PS: pár dalších foteček pro znalce hesla ve fotogalerii.