Kuli Kuli ze zvířátek – aneb ve Vietnamu se baští vše

Po více jak pěti a půl letech od zahájení série GPSC KuliKuli, obsahujícivších již patnáct kulinářských klání, jsme se 9. dubna 2011 sešli ke klání šestnáctému, opět v všemi oblíbeném Porkyho kubistickém sídle v Kyšicích. Dobrou náladu, vtip i delikátní kuchyni slibovala již zvací SMS: „Ahoj členové Gurmánských Požitkářských Speciálních Cooliakcí! :-) Myslíte si, že v sobotu ochutnáte asijské speciali/s/ty?… Psa, kočku, krysu nebo vránu? :-) Přijdte se přesvědčit. O jídlo se postará firma Deamon a Garfield catering, s.r.o. Zn. Vaříme do roztrhání těla. :-)“. Pro nezasvěcené, Garfield je Bradyho tlustý kocourek a Deamon je Lůcy anorektický pražský krysařík.

Hned na parkovišti jsme zavětřili nějakou lumpárnu. Bílý Citroen C5 se sklopenými zrcátky ve stylu smutného psa signalizoval nezvyklé hosty. Brady s Lůcou, pravděpodobně pod obavou z náročnosti úkolu navíc zkomplikovaného nezbytným odchytem jejich domácích (v případě Gárfa spíš zaběhlých) mazlíčků, přizvali do kuchyně dvě pomocné ruce Bradyho ségry Evy, známé to automobilové reportérky a recenzentky. Během večera mně z Eviných diskutovaných literárních počinů nejvíce zaujalo srovnání pohřebního a sanitního vozu. Zejména fotodokumentace ukázala mnohé společné rysy :-). Ale dost černého humoru a pojďme na menu.

Chod Název Foto
# 1. Čerstvé vietnamské rolky plněné kuřecím masem a krevetami ve variaci s lístkem koriandru či máty
# 2. Obrovský salát z klíčků Mungo, baby mrkviček a dalších dobrot
# 3. Polévka Pho Bo
# 4. Rajčata plněná podivnou masovou směsí zapečená v pravé vietnamské horkovzdušné troubě
# 5. Slaďoučký ananas s možností namáčení v kontroverzní slano-chilliové omáčce.
# 6. Jarní restované rolky plněné tajemnými vietnamskými dobrotami
# 7. Restované krevety lovené ve vietnamských mořích marinované v medovo-zázvorovém nálevu
# 8. Restované krevety lovené ve vietnamských mořích marinované v limetkovém nálevu
# 9. Famózní dýňový koláč zasypaný na nudličky nakrájeným karamelizovaným a v karibském rumu restovaným mangem s kokosovou zmrzlinou
# 10. Vietnamská káva s kondenzovaným mlékem připravovaná tradiční vietnamskou recepturou
# 11. Banány v kokosovém mléku s čerstvými jahodami a dračím ovocem

O kvalitě připravených pochoutek svědčí i fakt, že po Martinem násilně vložené krevetě do Ájiných úst, se zarytá odpůrkyně mořských breber Ája prala s ostatními nenasytnými strávníky o poslední kousky vysvlečených korýšů schouleně se povalujících v medově sladké zázvorové omáčce.

Jako vždy se u Bradyových vyspali všichni, kdo byli líní jet domů, což jsme jako obvykle byli jen my se Zdeničkou. Luxusní spaní na bůvolí kůži nám paní domu doplnila fantastickou snídaní, včetně čerstvě zakoupeného pečiva, pro které Evča doběhla v županu skrz díru v Bradyho plotě a hlouček vesničanů postávajících před polednem (hospoda otevírá až ve čtyři) s lahváči v ruce před místním smíšeným zbožím.

Příští kuli bylo k radosti všech ohlášeno již na 21.5. u Čermáčků ve Hřebči. Už teď se moc všichni těšíme a doufáme, že si od Bradyovců nevezmou příklad i v hoštění GPSC luxusně upravenými domácími mazlíčky :-)

Pro více foteček je nezbytné navštívit fotogalerii.

JJ

Štítky , , , , , , .Záložka pro trvalý odkaz.

Facebook comments:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>