GPSC na ledovci (3.1.2010)

Neskutečné se stalo skutkem !!!
Po téměř šesti letech vyrazilo GPSC opět na Tyrolský ledovec Hintertux.

2004 vs. 2010
Kuba má stejné přeskáče, Martin má stejnou bundu, JJ má stejné kalhoty,
Brady má novou helmu

Bohužel tetokrát se nepřidal Džouns, ale 80% účast je i tak dobrá. Po vzoru rychlého rozhodnutí jsme vyrazili v sobotu odpoledne, v něděli si zalyžovali a večer drandili zpět. Za zajímavé okamžiky bych označil zejména:

  • Podařilo se nám domluvit a vyrazit (první a poslední poslední výprava obdobného charakteru se konala v březnu 2004).
  • Martin vyrazil za zábavou s noclehem bez Peti poprvé od 1.ho Čermáčkovic otěhotnění.
  • Po cestě tam na dálnici D5, právě když jsme předjížděli kamion, upadla předjížděnému kamionu 2 kola. Martin zareagoval bravůrně. 1. upadlé kolo nás nechal předjet a posunout se vlevo ke svodidlům. Pak prudce přidal (ano, i Martin občas prudce přidává :-) ) a prosvitěl mezi jedním kolem od kamionu kutálejícím se po naší levé straně, jedním kolem od kamionu kutálejícím se po středové dělící čáře a kamionem v pravém pruhu, od kterého se valil vodobád jisker. Žůžo dobrodrůžo. Za námi jsme ještě viděli, jak kola poskakují několik metrů nad dálnicí.
  • Na spáteční cestě jsme stratili dálnici pod sněhem.
  • Ve 3.250 bylo -24°C, ve 2.660 -21°C, vítr.
  • Málem jsem zapoměl, Kubajzovi, který se svou nafukovací bundou zakládá na perfektním vybavení, řekl pán v půjčovně lyží pod ledovcem, že by měl co nejrychleji napsat ježížkovi, aby mu nadělil náhradu za jeho krásně fialové přeskáče :-). Kubajz nejprve dělal, že nerozumí, ale při třetím opakování pánovou plynou angličtinou a našem záchvatu smíchu na celý obchod rezignoval a se smutným výrazem a hlavně výrazem nepochopení odcházel od pultíku. Celou cestu na kopec pak kroutil hlavou a ptal se nás, jestli chápame, co se pánovi nelýbilo na jeho fialových, super luxusních přeskáčích, starých cca 10 let :-).

Toť vše, ať se zase společně, včetně Džounse, někam brzo vypravíme. Třeba na Brčálník :-)

JJ

PS: Pár foteček z AjFounu najdete ve fotogalerii.

Záložka pro trvalý odkaz.

Comments Closed

Komentáře jsou uzavřeny